Logon

Kymen Automobiilikerho r.y. perustettiin itsenäiseksi yhdistykseksi Kotkassa 8. toukokuuta 1967 Kotkan, Karhulan ja Haminan seudun vanhojen ajoneuvojen harrastajien toimesta. Yhteyksiä syntyi myös muihin lähialueiden harrastajiin ja toiminta-alueeksi muodostui silloinen Kymen lääni ja Itä-Uusimaa. Päätös Kymen Automobiilikerho r.y:n liittämiseksi SAHK:n jäsenyhdistykseksi tehtiin helmikuussa 1969.

Kerholla on toimipisteet Kotkassa ja Kouvolassa. Omat kiinteistöt sijaitsevat Kotkan Laajakoskella ja Korian Pioneeripuistossa. Näiden lisäksi kerholla on vuokrattuja säilytystiloja Kotkassa Kyminlinnan linnoituksessa ja Korian Pioneeripuistossa.

Kerhon normaaliin toimintaan sisältyvät kuukausikokoukset, erilaisten ajotapahtumien järjestäminen, automobiilinäyttelyt, jäsenistön koulutus, museoajoneuvotarkastukset, varaosien ja tarvikkeiden myyntitapahtumat sekä entisen Kymen läänin ajoneuvojen rekisterikantakorttien ylläpito. Vuosittaisia päätapahtumia ovat toukokuun lopulla järjestettävä Kuninkaantieajo ja heinäkuun lopulla järjestettävät Harrasteajoneuvomarkkinat. Näiden lisäksi järjestetään avointen ovien tapahtumia kerhon toimipisteissä Korialla ja Kotkassa.

Kymen Automobiilikerho on järjestänyt SAHK:n valtakunnalliset retkeilyajot vuosina 1971, 1987, 1997, 2001 ja 2007. Seuraavat retkeilyajot kerholle on myönnetty vuodelle 2017, jolloin se täyttää 50 vuotta.

Kerhon jäsenmäärä on noin 530 ja nykyisin toimialueena on Kymenlaakso ja Itä-Uusimaa. Jäsenyys ei edellytä omaa museo- tai harrasteajoneuvoa, pelkkä innostus asiaan riittää.

Tervetuloa mukaan harrastustoimintaan!

Lisätietoja:
Kerhon sihteeri
Jouko Peri
puh. 040 716 7659
jouko.peri[a]pp.inet.fi

Photo Kerhon arkistoon kaivataan vanhoja valokuvia ja lehtileikkeitä kerhon toiminnasta etenkin 1960-luvun lopulta aina 1980-luvulle. Uudemmatkin ovat toki tervetulleita!

Lisäksi kaivataan Korian varuskunnan aikaisia vanhoja valokuvia, liittyen lähinnä entiseen ruokalaan ja konekorjaamoon, eli nykyiseen Mobiilihalliin.

Lisätietoja:
Kerhon sihteeri
Jouko Peri
puh. 040 716 7659
jouko.peri[a]pp.inet.fi